Η επιχείρησή σας, χρειάζεται τo δικό της mobile app!

Αν νομίζετε οτι μια φαρμογή για κινητά (mobile app) είναι απαραίτητη στις μεγάλες επιχειρήσεις, απλά κάνετε λάθος.

Μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις κατανοούν όλο και περισσότερο οτι μια αποτελεσματική εφαρμογή για κινητά είναι πολύ πιο αποδοτική από μια ιστοσελίδα με σχεδίαση φιλική για τα κινητά.

Για την ακρίβεια δεν είναι λίγες πλεόν οι επιχειρήσεις που έχουν τη δική τους εφαρμογή για κινητά. Αυτές οι επιχειρήσεις προηγούνται του ανταγωνισμού και έχουν περάσει τη στρατηγική μάρκετινγκ της επιχείρησής τους στο επόμενο επίπεδο.

Αν αναρωτιέστε λοιπόν “γιατί η επιχείρηση μου να χρειάζεται τη δική της εφαρμογή;” θα σας πείσουμε αναφέροντας σας τα κύρια πλεονεκτήματα που αποκτά μια επιχείρηση μέσα από μια λειτουργική και καλοσχεδιασμένη εφαρμογή για κινητά.

Οι στατιστικές λένε ότι ο μέσος σύγχρονος άνθρωπος δαπανά πάνω από δυο ώρες (!) την ημέρα στη χρήση του κινητού του. Βέβαια τον περισσότερο από αυτό το χρόνο τον δαπανά σε λίγες και πολύ δημοφιλείς εφαρμογές, αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός οτι για να ανοίξει αυτές τις εφαρμογές περνά από μια συγκεκριμένη διαδικασία χρήσης -ξεκλείδωμα οθόνης και οπτική αναζήτηση της εφαρμογής που ψάχνει. Το να βρεθεί μπροστά του η δική σας εφαρμογή κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας είναι ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα για την επιχείρησή σας.
Οι εφαρμογές για κινητά προσφέρουν πολλές χρηστικές λειτουργίες: παρουσιάζουν πληροφορίες, χάρτες με πλοήγηση, προϊόντα, υπηρεσίες, τιμές, φόρμες κρατήσεων, ειδήσεις, μηνήματα και άλλα πολλά.

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα όμως είναι οτι όλες αυτές οι πληροφορίες -προσφορές και προωθητικές ενέργειες- που θέλετε να ενημερώσετε τον πελάτη σας βρίσκονται στο χέρι του. Κάνοντας συνετή χρήση των ειδοποιήσεων χρήστη τα γνωστά σε όλους push notifications μπορείτε να έρθετε σε άμεση επικοινωνία με τους πελάτες σας ενημερώνοντας τους για τις υπηρεσίες σας και τα προϊόντα σας.

Μια εφαρμογή για κινητά μπορεί να συνεισφέρει πολύ στο χτίσιμο της εταιρικής σας αναγνωρισιμότητας. Για να το κατανοήσετε καλύτερα καλό θα ήταν να το χωρίσουμε σε δυο ξεχωριστές αναλύσεις.
Εταιρική εικόνα (Brand). Η εφαρμογή για κινητά της επιχείρησης σας πρέπει να σχεδιαστεί βάσει της εταιρικής σας εικόνας να ακολουθεί την εταιρική σας φιλοσοφία, να είναι κατανοητός ο σκοπός της, να είναι εύχρηστη και να δίνει λειτουργίες – εμπειρίες χρήσης- στους χρήστες της (πελάτες σας) που θα τους κάνουν να την αγαπήσουν.
Αναγνώριση (Recognition). Όσο πιο συχνά καταφέρετε να κάνετε τους πελάτες σας να ασχοληθούν με την εφαρμογή σας και κατ’ επέκταση με την επιχείρησή σας τόσο πιο πολύ αυξάνονται οι πιθανότητες να αγοράσουν κάποια υπηρεσία ή προϊόν σας. Στον χώρο της διαφήμισης αυτή η ενέργεια ονομάζεται “Effective frequency”.
Ο συνδιασμός των δύο παραπάνω στην εφαρμογή για κινητά της επιχείρησής σας μπορεί να την μετατρέψει σε ένα εργαλείο με πολύ θετικά αποτελέσματα σε πολλά επίπεδα.
Σήμερα οι εφαρμογές για κινητά που έχουν αναπτυχθεί για μικρές επιχειρήσεις είναι σχετικά λίγες και αυτό είναι που μπορεί να σας δώσει ένα μεγάλο άλμα και να βρεθείτε μπροστά από τον ανταγωνισμό.

Γίνετε η πρώτη επιχείρηση στην αγορά σας που θα προσφέρει ένα χρηστικό mobile app στους πελάτες της.

Τέλος ο πιο σημαντικός λόγος για να αποκτήσετε μια εφαρμογή για κινητά για την επιχείρησή σας είναι ο όρος “customer loyalty”, δηλαδή η πίστη που δείχνει ένας πελάτης προς μια επιχείρηση. Με τόσο πολύ διαφημιστική φασαρία που επικρατεί εκεί έξω -φωτεινές επιγραφές, αφίσες στους δρόμους, διαφημίσεις στις εφημερίδες, animated banners στις ιστοσελίδες, banners στο facebook, διαφημιστικά έντυπα, κουπόνια, τηλεοπτικές διαφημίσεις κ.α.- σιγά σιγά χάνετε την επιρροή σας προς τους πελάτες σας εξ’ αιτίας αυτού του μεγάλου όγκου διαφήμισης που τους περιβάλει.

Ήρθε η ώρα να γυρίσουμε λίγο πίσω και να προσπαθήσουμε να χτίσουμε πιο ισχυρούς δεσμούς με τους πελάτες μας, να τους κάνουμε πιο πιστούς και να τους κάνουμε να αγαπήσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που τους προσφέρουμε.

Mobile app showcase

marathon info mobile app

Marathon Info

Σχεδίαση & ανάπτυξη επαγγελματικού οδηγού σε εφαρμογή για κινητά – mobile app – συμβατή με iOS & Android συσκευές.

Επικοινωνία

Δωρεάν εκτίμηση

Επικοινωνήστε μαζί μας για συμβουλές και για μια εκτίμηση του mobile app που μπορούμε να σχεδιάσουμε για εσάς.
Επικοινωνία